לימודי תואר שני בפיזיותרפיה עם התמחות בלימודי התפתחות הילד (M.Sc.P.T.)
התוכנית מציעה מגוון רחב וייחודי של קורסים רב-תחומיים בחוג לפיזיותרפיה ובתוכנית הבינתחומית לתואר שני בהתפתחות הילד בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה. רבים מהקורסים המוצעים כוללים השתתפות של סטודנטים ממקצועות שונים, וחלקם מועברים בהנחיה משותפת של מרצות ממקצועות הבריאות השונים. קורסים אלו מספקים לפיזיותרפיסטים/יות בתחום הילדים הרחבה והעמקה של נקודת המבט ההתפתחותית הרב-ממדית, תוך שילוב של ידע תיאורטי מתקדם עם פיתוח מיומנויות קליניות בהערכה ובהתערבות טיפולית.
בנוסף, התוכנית מקדמת מחקר חדשני בתחום התפתחות הילד ופיזיותרפיה לילדים, תוך דגש על הבנת תהליכים התפתחותיים מורכבים ושיטות הערכה והתערבות אינטגרטיביות, המיועדות לאוכלוסיות ילדים מגוונות.
הכירו את הצוות שלנו





לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון בפיזיותרפיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ המלצות בהתאם לבקשת החוג
∙ תעודת פיזיותרפיסט.ית
דרישות נוספות:
∙ ראיון אישי
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות.
מסלול ב’ עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 38 שעות שבועיות סמסטריאליות.
דוגמאות לקורסים

משחק ומשחקיות: ראיה התפתחותית רב תחומית
הקורס עוסק בהתפתחות המשחק בינקות ובילדות בהקשר תנועתי, רבמערכת גשי, לשוני-חברתי וקוגניטיבי. יושם דגש על הזיקה בין התחומים השונים, יישומם הקליני והתייחסות לילדים עם צרכים מיוחדים. במהלך הקורס יוצגו סרטים שישמשו בסיס לניתוח על פי ההיבטים ההתפתחותיים השונים.

חולי לב וריאה: תכנית אימון ושיקום
חלקו הראשון של הקורס יעסוק באופן תיאורטי ומעשי בהיבטי האימון בשיקום לב ובהשלכותיו. ילמדו עקרונות שיקום הלב ובניית תוכנית אימון לחולים לאחר אירוע לבבי ולחולים עם גורמי סיכון לפיתוח מחלות לב. חלקו השני של הקורס יעסוק בהיבטים שונים; תיאורטיים ומעשיים, של הטיפול הפיזיותרפי השיקומי המורכב בחולים הסובלים מפגיעות אקוטיות וכרוניות של מערכת הנשימה. מרצים נוספים בקורס: ד"ר קובי דגן, גב' גליה בוגומילסקי

שיטות הדמיה במערכת שלד שריר
הקורס עוסק באמצעי הדמיה (אולטרה-סאונד אבחנתי, (CT ככלי אבחון והערכה הן בקליניקה והן ככלי מחקר. הקורס יעסוק בזיהוי המבנים האנטומים התקינים של מערכת השלד-שריר ופתולוגיות נבחרות באמצעי ההדמיה השונים עם דגש על הגוו.

מניעה ושיקום פציעות ספורט
למידה בקליניקה העוסקת באבחון, מניעה וטיפול בפגיעות בספורטאים. למידה מעמיקה של נושאים מרכזיים בשילוב תרגול והתנסות. התאמות ייחודיות לענף, מבדקי תפקוד ובדיקות כשירות, טכניקות חבישה מתקדמות לפתרון בעיות קליניות, שילוב בצוות רב תחומי. מבנה: שילוב של ימים מרוכזים ושעות עבודה בקליניקה – במכון וינגייט. מרצים נוספים בקורס: ד"ר מיה קלה בנצור, מר אלון יחיאל.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים במגוון מסגרות העוסקות בהתפתחות הילד. ניתן להשתלב במכונים להתפתחות הילד, מרכזים טיפוליים, מסגרות חינוך מיוחד ובתי חולים. תחומי העיסוק כוללים טיפול במקרים מורכבים, הובלת צוותים רב-מקצועיים, פיתוח תוכניות התערבות חדשניות והדרכת הורים. אפשר להתמקד בעבודה עם אוכלוסיות ספציפיות כמו פגים, ילדים עם הפרעות נוירו-התפתחותיות או לקויות מוטוריות, לפתח תוכניות מניעה וקידום התפתחות במסגרות חינוכיות, ולהוביל מחקר יישומי בתחום התפתחות הילד.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך
לימודי תואר שני
רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
