לימודי תואר שני ביחסים בינלאומיים עם התמחות באסטרטגיה ימית (M.A.)

שנה
קמפוס הכרמל
לא סתם אנחנו ‘יושבים’ ליד הים. אחת המטרות באוניברסיטת חיפה היא להוביל את לימודי הים במסגרת המאגד הישראלי ללימודי הים התיכון.

בהקמת המסגרת המרתקת הזו, אנחנו מתמודדים עם האתגרים המדעיים, הטכנולוגיים, הכלכליים, הביטחוניים והסביבתיים שמציב הפיתוח הימי בישראל.

ישראל, כמעצמת ים, זקוקה למנהיגים וקובעי מדיניות בעלי ידע מעמיק בתחום הימי. תוכנית לימודי תואר שני ביחסים בינלאומיים עם התמחות באסטרטגיה ימית נועדה להכשיר את הדור הבא של מנהלים, יזמים ומובילים בתחום זה.

התוכנית מתמקדת בנושאים הבאים:
> יכולות אופרטיביות בים: סודות במדעי הים, מערכת ים תיכון, ימאות, ניווט, כלי שייט, הפעלת טכנולוגיות מתקדמות בים.
> הים ביחסים בינלאומיים: מים כלכליים, גבולות ימיים, שיתוף פעולה אזורי, משפט בינלאומי, ביטחון ימי, הגנה על מתקנים ונתיבי שייט, טרור ימי.
> כלכלה כחולה וניהול: כלכלה כחולה, ניהול משאבי טבע ימיים, אנרגיה, קיימות, חקלאות ימית, תשתיות ימיות, יזמות, לוגיסטיקה, שרשראות אספקה, מדעי המידע ובינה מלאכותית.

בונוס: אנו מאמינים בגישת ׳הסטודנטים במרכז׳. בראשית שנת הלימודים ראש התוכנית ייפגש באופן אישי עם כל סטודנט וסטודנטית במטרה לעצב תוכנית לימודים מותאמת אישית שתביא בחשבון את הרקע והשאיפות של כל אחד ואחת.

הידעת?

אוניברסיטת חיפה זוכה בפעם השנייה במענק היוקרתי מטעם הרשות לחדשנות

התוכנית החדשנית מכשירה חיילים וחיילות, משוחררים ומשרתי ומשרתות מילואים להשתלבות המפכה הימית!

לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב’) בלבד

תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.

**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול ב’ (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. לצד הקורסים בקמפוס, הסטודנטים ילמדו קורסים מתוקשבים ומעשיים מחוץ לקמפוס. התוכנית תרוכז ביום לימודים אחד בשבוע (ימי ב׳ בין השעות 10-18).

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים מגוונים הדורשים היכרות מעמיקה עם התווך הימי, יכולות אנליטיות, וכישורי איסוף, ניתוח והפצת מידע תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות. במגזר הציבורי, תוכלו להשתלב במשרדי ממשלה שונים, גופי ביטחון, ורשויות מקומיות, שם תוכלו ליישם את הידע שלכם בקביעת מדיניות ותכנון אסטרטגי בנושאי ים וחופים. במגזר הפרטי, דרכים רבות יפתחו בפניכם בחברות טכנולוגיות וחברות הזנק העוסקות בתחומי הים, קיימות, כלכלה כחולה, וטכנולוגיות ימיות מתקדמות. כמו כן, תוכלו להשתלב בפלטפורמות תוכן המתמחות בנושאי ים, שם תוכלו לתרום מהידע המקצועי שלכם. במגזר השלישי, תוכלו למצוא את מקומכם בארגונים מקומיים, אזוריים ובינלאומיים המתמחים באנרגיה, חקלאות ימית, קיימות וכלכלה כחולה. בתפקידים אלו תוכלו להשפיע על מדיניות סביבתית ולקדם פרויקטים בעלי חשיבות גלובלית.

אז איך מתקדמים?

1

בחירת
תואר

»

בוחרים את התואר שמעניין אותך. אפשר יותר מאחד!

2

סיכויי
קבלה

»

נעזרים במחשבון סיכויי הקבלה כדי לוודא שזה מעשי

3

הרשמה
לתואר

»

נרשמים לתארים שמעניינים אותך לפי עדיפויות

4

סטטוס
קבלה

»

עוקבים אחר סטטוס הקבלה באזור האישי

לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך

רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור

אפשר לדבר איתנו

הצוות המקסים שלנו עומד לרשותך.

להשתתף בימים פתוחים

ללמוד יותר ולקבל את כל התשובות שצריך.

או סתם לבקר

להתייעץ ולהתרשם מהקמפוס היפה שלנו.

מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (: