לימודי תואר שני במדעי המחשב (M.Sc.)
לימודי התואר מאפשרים התפתחות בכמה מובנים: התפתחות מקצועית, באמצעות הרחבת הידע והיכרות עם טכנולוגיות חדשות; התפתחות אקדמית, על ידי תרומה לידע ולמחקר בתחום; והתפתחות אישית, באמצעות התמקדות בתחומים שמעניינים אותם במיוחד.
לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון במדעי המחשב או בתוכניות מהתחום ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה ובאישור הועדה לתארים מתקדמים של החוג (ממוצע 85 הוא תנאי סף ואיננו מקנה קבלה אוטומטית לתואר שני).
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. מסלול זה מיועד לאלה השואפים להתפתח בכיוון של מחקר אקדמי. סטודנטים וסטודנטיות אלו יוכלו להמשיך לאחר סיום התואר השני ללימודי דוקטורט או להשתלב בתפקידי מחקר ופיתוח מתקדמים בתעשיות עתירות הידע (הייטק).
מסלול ב’ עם בחינת גמר/פרויקט גמר (ללא תזה): הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. מסלול זה מיועד לאלה השואפים להרחיב את השכלתם במדעי המחשב.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
תוכלו למצוא מגוון מלגות המפורטות כאן >>
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בחברות טכנולוגיה מובילות, סטארטאפים, גופי ממשלה ומוסדות מחקר. תוכלו לפתח תוכנה ולקחת חלק בפרויקטים חדשניים ומשמעותיים. בנוסף, תוכלו לשלב את הידע והכישורים שלכם בתחומי הניהול מוצר או ניהול טכנולוגי, או אפילו להיכנס לתחום האקדמיה ולהרצות לדור הבא. המסלול המקצועי לאחר תואר שני מציע לכם הזדמנות להתנסות באתגרים שונים ולמנף את הכישורים שרכשתם במהלך הלימודים. כל אחד ואחת מכם יכולים למצוא את הדרך האישית שלכם, ולהביא לידי ביטוי את הידע, הניסיון והיצירתיות שצברתם במהלך הלימודים, תוך תרומה משמעותית להתקדמות הטכנולוגיה והחברה.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
