לימודי דוקטורט בהפרעות בתקשורת (Ph.D.)

ארבע שנים
קמפוס הכרמל
התוכנית לתואר שלישי בהפרעות בתקשורת מתמקדת בהכשרת חוקרים עצמאיים בתחומי התקשורת, השפה, הדיבור והשמיעה. התוכנית משלבת מחקר מעמיק עם הכשרה מתודולוגית מתקדמת בשיטות מחקר קליניות וניסוייות בתחום.

הסטודנטים והסטודנטיות מבצעים מחקר מקורי בהנחיית סגל החוג, תוך שימוש במעבדות המחקר המתקדמות והמרפאות הקליניות. המחקר מתמקד במגוון תחומים הכוללים התפתחות שפה תקינה ולקויה, הפרעות דיבור ושפה, לקויות תקשורת, הפרעות קול ובליעה, לקויות שמיעה והתערבויות טיפוליות חדשניות.

במהלך התואר, הסטודנטים משתתפים בסמינרים מחלקתיים, מפתחים מיומנויות מחקר מתקדמות ותורמים לפיתוח שיטות אבחון וטיפול חדשניות בתחום הפרעות בתקשורת. מעוניינים לדעת עוד? צרו קשר עם מזכירות החוג וגלו כיצד גם אתם יכולים להיות חלק מעתיד המחקר בתחום.

הכירו את הצוות שלנו

פרופ’ נובוגרודסקי רמה
ד”ר קרוואני-ח’ורי חנין
ד”ר כיואן אראם
ד”ר דגני תמר

תואר שני ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.
∙ ציון עבודת התזה הוא 88 ומעלה

לתנאי קבלה נוספים, יש להיכנס לאתר החוג >>

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

הלימודים מחולקים לשני שלבים: שלב מחקר א’ ושלב מחקר ב’.

שלב מחקר א’: משך הלימודים בשלב מחקר א’ לא יעלה על שנה מתום הסמסטר שבו החלו הלימודים (כולל חופשת הסמסטר/הקיץ). במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר א’ יש להכין את הצעת המחקר, לקבל את אישור המנחה/ים להצעה, להגישה לעיון הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי ולעמוד בדרישות אחרות שיקבע החוג.

שלב מחקר ב’: משך הלימודים בשלב מחקר ב’ לא יעלה על שלוש שנים. במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר ב’ יש להשלים את כתיבת עבודת הדוקטורט.

עם סיום הלימודים, הבוגרים והבוגרות שלנו ממשיכים בדרכם המחקרית באקדמיה, שואפים להשתלב בסגל האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה ותורמים לקידום הידע בתחומם. הכישורים והניסיון שרכשו במהלך לימודיהם מכשירים אותם להוביל פרויקטים מחקריים חדשניים ולהנחות את הדור הבא של חוקרים. רבים מבוגרינו מתחילים את דרכם כחוקרים פוסט-דוקטורט במוסדות מובילים בארץ ובעולם, צוברים ניסיון בינלאומי ומרחיבים את רשת הקשרים המקצועית שלהם. לצד הקריירה האקדמית, חלק מהבוגרים משלבים את מומחיותם בתעשייה, בייעוץ, או בתפקידי מפתח במגזר הציבורי והפרטי ומיישמים את הידע האקדמי לפתרון אתגרים מעשיים.

אז איך מתקדמים?

1

בחירת
תואר

»

בוחרים את התואר שמעניין אותך. אפשר יותר מאחד!

2

סיכויי
קבלה

»

נעזרים במחשבון סיכויי הקבלה כדי לוודא שזה מעשי

3

הרשמה
לתואר

»

נרשמים לתארים שמעניינים אותך לפי עדיפויות

4

סטטוס
קבלה

»

עוקבים אחר סטטוס הקבלה באזור האישי

לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך

רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור

אפשר לדבר איתנו

הצוות המקסים שלנו עומד לרשותך.

להשתתף בימים פתוחים

ללמוד יותר ולקבל את כל התשובות שצריך.

או סתם לבקר

להתייעץ ולהתרשם מהקמפוס היפה שלנו.

מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (: