לימודי תואר ראשון בכלכלה – מסלול חשבונאות (B.A.)
לנווט בעולם המספרים – במסלול חשבונאות בחוג לכלכלה
בעידן של טרנספורמציה דיגיטלית, מקצוע ראיית החשבון עובר מהפכה. רואי החשבון של המחר נדרשים להיות הרבה יותר מאשר מומחים למספרים – הם עוסקים בייעוץ אסטרטגי המשלב מומחיות פיננסית עם הבנה טכנולוגית מעמיקה. בתוכנית הלימודים שלנו, מעבר להכשרה המסורתית בחשבונאות וכלכלה, אנו מכינים את הסטודנטים והסטודנטיות לאתגרי העתיד. תלמדו כיצד לנצל טכנולוגיות מתקדמות לניתוח נתונים, להבין את ההשפעות של פינטק על עולם הפיננסים, ולהתמודד עם סוגיות אתיות מורכבות בעידן הדיגיטלי. לא תלמדו רק את מה שקיים היום – אלא, תדעו להתמודד עם מה שיהיה מחר.
הלימודים כוללים לימודי כלכלה עם הכשרה מקיפה בראיית חשבון. במהלך הלימודים תיחשפו לנושאים מרתקים כמו חשבונאות פיננסית, ביקורת חשבונות, מיסוי, דיני תאגידים, ניתוח דוחות כספיים ותקינה חשבונאית בינלאומית. המסלול מעניק יתרון משמעותי בדרך להסמכה כרואה חשבון, עם פטור מבחינות הביניים ומרבית בחינות מועצת רואי החשבון.
מה יש כאן בשבילך?
בסביבת לימודים תומכת ומאתגרת, תרכשו לא רק ידע תיאורטי, אלא גם כלים מעשיים שישמשו אתכם בקריירה המקצועית. התואר מעניק בסיס איתן להתמודדות עם האתגרים המורכבים של עולם הפיננסים המודרני, ומכין אתכם להיות חלק מעילית המקצוע הפיננסי בישראל.
התוכנית משלבת בין הבנה כלכלית מעמיקה לבין מומחיות בראיית חשבון, ומכשירה את הדור הבא של המומחים הפיננסיים. הלימודים מתקיימים תחת הנחייתו של סגל בכיר המשלב מומחים ומומחיות מעולם החשבונאות והכלכלה, המביאים ניסיון מעשי עשיר מהשטח.
הידעת?
מקום שני בארץ!
עפ”י מועצת רואי החשבון, תוצאות בחינות ההסמכה לחשבונאות פיננסית מתקדמת, שנערכו באביב 2024
בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:
קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 680 ומעלה (טווח המתנה – 648-679)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 110 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות במתמטיקה: ציון 80 ומעלה ברמת 4 יח”ל או ציון 60 ומעלה ברמת 5 יח”ל
∙ יש לעבור קורס רישום מידע חשבונאי באוניברסיטה טרם הקבלה בציון 60 ומעלה
- או: קבלה ישירה באמצעות בחינת כניסה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 90 ומעלה כולל בונוסים (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה) או ציון סכם 600-627
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 110 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות במתמטיקה: ציון 80 ומעלה ברמת 4 יח”ל או ציון 60 ומעלה ברמת 5 יח”ל - ∙ יש לעבור קורס רישום מידע חשבונאי באוניברסיטה טרם הקבלה בציון 60 ומעלה לפרטים נוספים>>
*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
לחישוב הסכם
במחשבון סיכויי הקבלה
התוכנית היא תוכנית חד-חוגית הנועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים בתוכנית זו מבוסס על 140 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג.
הלימודים במסגרת זו כוללים גם נושאים החופפים את הבחינות המקצועיות של מועצת רואי החשבון. לסטודנטים שסיימו את לימודיהם במסלול זה יוענק פטור מבחינות הביניים, מבחינות סופיות א’ ומחלק מבחינות סופיות ב’ של מועצת רואי החשבון בישראל, פרט לשתי בחינות סופיות ב’ (בחשבונאות פיננסית מתקדמת ובביקורת חשבונות).
*סטודנטים במסלול זה אינם מחויבים בקורסים של אשכולות העשרה
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
נרשמת ללימודים ויש לך פסיכומטרי גבוה? נעים להכיר, מלגות ההצטיינות של דיקנט הסטודנטים
מלגת 700+
אם ציון הפסיכומטרי הגולמי שלך הוא 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 700-729, המלגה היא בשיעור 50%.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו במשרדי רואי חשבון מובילים, בביצוע ביקורת דוחות כספיים, תכנון אסטרטגיות מס ומתן ייעוץ פיננסי מקיף ללקוחות מכל המגזרים. במחלקות כספים של חברות גדולות תנהלו את מערך החשבונאות, תבצעו בקרה תקציבית ותובילו תהליכי קבלת החלטות כלכליות. בבנקים ומוסדות פיננסיים, תיפתח בפניכם האפשרות לעסוק בניתוח סיכונים ובביצוע אנליזות פיננסיות. ברשויות הממשלתיות והרגולטוריות, תוכלו להשתלב בעיצוב מדיניות כלכלית ופיננסית, בפיקוח על המערכת הבנקאית ובהובלת רפורמות במשק.
בחברות הייעוץ הכלכלי והפיננסי, תוכלו לעסוק בהערכות שווי, בליווי עסקאות מיזוג ורכישה ובמתן ייעוץ אסטרטגי לחברות מובילות. בחברות ההיי-טק והסטארט-אפים, תובילו תהליכי גיוס הון, תבנו מודלים פיננסיים ותפתחו אסטרטגיות צמיחה. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך
לימודי תואר ראשון
לימודי תואר ראשון
רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
