לימודי דוקטורט במדעי הלמידה וההוראה (Ph.D.)
הסטודנטים והסטודנטיות מבצעים מחקר מקורי בהנחיית חברי סגל המחלקה, תוך שיתוף פעולה עם מוסדות חינוך וסביבות למידה חדשניות. המחקר מתמקד במגוון תחומים הכוללים תיאוריות למידה והוראה, למידה דיגיטלית, פיתוח סביבות למידה חדשניות, הכשרת מורים, קוגניציה ולמידה, הערכה חינוכית ועיצוב תוכניות לימודים.
במהלך התואר, הסטודנטים משתתפים בסמינרים מחלקתיים, מפתחים מיומנויות מחקר מתקדמות ותורמים לקידום הידע בתחום הלמידה וההוראה. מעוניינים לדעת עוד? צרו קשר עם מזכירות המחלקה וגלו כיצד גם אתם יכולים להיות חלק מעתיד המחקר בתחום.
תואר שני ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 90 ומעלה.
∙ ציון עבודת התזה הוא 90 ומעלה
לתנאי קבלה נוספים, יש להיכנס לאתר המחלקה >>
*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
הלימודים מחולקים לשני שלבים: שלב מחקר א’ ושלב מחקר ב’.
שלב מחקר א’: משך הלימודים בשלב מחקר א’ לא יעלה על שנה מתום הסמסטר שבו החלו הלימודים (כולל חופשת הסמסטר/ הקיץ). במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר א’ יש להכין את הצעת המחקר, לקבל את אישור המנחה/ים להצעה, להגישה לעיון הוועדה ללימודי תואר שלישי ולעמוד בדרישות אחרות שתקבע המחלקה ובית ספר בלום (הרשות ללימודים מתקדמים של האוניברסיטה).
תלמידי תואר שלישי במחלקה נדרשים בדרך כלל ללמוד שניים עד שלושה קורסים, על פי תיאום עם המנחה ואישור וועדת הדוקטורט. בנוסף לקורסים הנדרשים כחובת שמיעה מחלקתיות, כל דוקטורנט ודוקטורנטית יהיו חייבים להשתתף במינימום מפגשים במסגרת תוכנית ההכשרה של בית ספר בלום. מפגשים אלו יהוו תנאי מעבר לשנה ב’. אלו שישתתפו בכל 14 המפגשים של תוכנית ההכשרה, יזוכו ב-2 שש״ס כחלק מחובות השמיעה החוגיות.
שלב מחקר ב’: משך הלימודים בשלב מחקר ב’ לא יעלה על שלוש שנים. במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר ב’ יש להשלים את כתיבת עבודת הדוקטורט.
עם סיום הלימודים, הבוגרים והבוגרות שלנו ממשיכים בדרכם המחקרית באקדמיה, שואפים להשתלב בסגל האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה ותורמים לקידום הידע בתחומם. הכישורים והניסיון שרכשו במהלך לימודיהם מכשירים אותם להוביל פרויקטים מחקריים חדשניים ולהנחות את הדור הבא של חוקרים. רבים מבוגרינו מתחילים את דרכם כחוקרים פוסט-דוקטורט במוסדות מובילים בארץ ובעולם, צוברים ניסיון בינלאומי ומרחיבים את רשת הקשרים המקצועית שלהם. לצד הקריירה האקדמית, חלק מהבוגרים משלבים את מומחיותם בתעשייה, בייעוץ, או בתפקידי מפתח במגזר הציבורי והפרטי ומיישמים את הידע האקדמי לפתרון אתגרים מעשיים.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
