לימודי תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית (M.A.)
במהלך לימודיכם תקבלו הכשרה מקיפה בכל תחומי הליבה הנדרשים על פי מועצת הפסיכולוגים, תוך היכרות עם גישות עדכניות מעולם הפסיכולוגיה החינוכית, הנוירו-קוגניטיבית והקלינית. הלימודים מדגישים היבטים מערכתיים וקידום התפתחות תקינה של ילדים ונוער בסביבה החינוכית.
התוכנית ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית משלבת תיאוריה עדכנית עם פרקטיקה מקצועית, כאשר תעמיקו בתחום הפסיכולוגיה החינוכית באמצעות מחקר במסגרת עבודת התזה.
לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א’) בלבד
תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי הההתנהגות עם לימודי פסיכולוגיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 90 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ 2 המלצות – המלצה אקדמאית והמלצה מקצועית
∙ תיאור עצמי באורך של עמוד וחצי
∙ תיאור ניסיון מעשי ומקצועי בתחום
∙ קורות חיים
דרישות נוספות:
∙ ציון במבחן המתאם של 100 ומעלה או באחוזון ה-50 ומעלה במבחן GRE – Psychology
∙ ראיון אישי
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 48 שעות שבועיות סמסטריאליות. בנוסף, הסטודנטים והסטודנטיות ייעברו פרקטיקום (התנסות מעשית) במהלך השנה השנייה ללימודים.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים במשרד החינוך – תשתלבו בשפ״חים (שירותים פסיכולוגיים חינוכיים) ברשויות המקומיות, תלוו מסגרות חינוכיות ותובילו תוכניות התערבות מערכתיות.
תוכלו להמשיך להתמחות בשרות הפסיכולוגי החינוכי (לאחר עמידה בתנאי ההתמחות והמבחנים המקצועים של איגוד הפסיכולוגים) כפסיכולוגים חינוכיים ותהיו מופקדים על אבחון, טיפול, וסיוע לילדים ובני נוער במסגרות חינוך. כמו גם על יעוץ והדרכה של מורים וסגל וזאת במערכות חינוך במגזרים השונים – גני ילדים, בתי ספר יסודיים ועל-יסודיים.
במכונים ומרכזים מקצועיים תוכלו לבצע אבחונים, להעניק טיפולים פסיכולוגיים ולהדריך הורים וצוותי חינוך. בארגונים ומוסדות המתמחים בלקויות למידה תובילו תהליכי אבחון, טיפול ופיתוח תוכניות. במוסדות אקדמיים תוכלו להשתלב במחקר, בהוראה ובקידום הידע המקצועי בתחום הפסיכולוגיה החינוכית.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
