לימודי דוקטורט בגרונטולוגיה – מדעי הזיקנה (Ph.D.)

ארבע שנים
קמפוס הכרמל
התוכנית לתואר שלישי בגרונטולוגיה מתמקדת בהכשרת חוקרים עצמאיים בתחום חקר הזיקנה וההזדקנות. התוכנית משלבת מחקר מעמיק עם הכשרה מתודולוגית מתקדמת בשיטות מחקר רב-תחומיות בתחומי הגרונטולוגיה.

הסטודנטים והסטודנטיות מבצעים מחקר מקורי בהנחיית סגל החוג, תוך שיתופי פעולה עם מוסדות בריאות ורווחה. המחקר מתמקד במגוון תחומים הכוללים ביולוגיה של הזיקנה, היבטים פסיכולוגיים וחברתיים של הזדקנות, מדיניות חברתית ושירותים לזקנים, בריאות וחולי בזיקנה, ואיכות חיים בגיל המבוגר.

במהלך התואר, הסטודנטים משתתפים בסמינרים מחלקתיים, מפתחים מיומנויות מחקר מתקדמות ותורמים להבנת תהליכי ההזדקנות והשלכותיהם על הפרט והחברה. מעוניינים לדעת עוד? צרו קשר עם מזכירות החוג וגלו כיצד גם אתם יכולים להיות חלק מעתיד המחקר בתחום.

הכירו את הצוות שלנו

פרופ’ דורון ישראל (איסי)
פרופ’ סגל כרפס דקלה
פרופ’ פלגי יובל
ד”ר רוטשטיין ענת
ד"ר ניר שלו
צללית גבר

תואר שני ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 90 ומעלה.
∙ ציון עבודת התזה הוא 90 ומעלה

לתנאי קבלה נוספים, יש להיכנס לאתר החוג >>

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

הלימודים מחולקים לשני שלבים: שלב מחקר א’ ושלב מחקר ב’.

שלב מחקר א’: משך הלימודים בשלב מחקר א’ לא יעלה על שנה מתום הסמסטר שבו החלו הלימודים (כולל חופשת הסמסטר/הקיץ). במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר א’ יש להכין את הצעת המחקר, לקבל את אישור המנחה/ים להצעה, להגישה לעיון הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי ולעמוד בדרישות אחרות שיקבע החוג.

שלב מחקר ב’: משך הלימודים בשלב מחקר ב’ לא יעלה על שלוש שנים. במהלך תקופת הלימודים בשלב מחקר ב’ יש להשלים את כתיבת עבודת הדוקטורט.

דוגמאות לקורסים

ד”ר רוטשטיין ענת

הערכת צרכים בזקנה

עקב העלייה המתמדת בשיעורם של הזקנים באוכלוסייה בארץ, ישנו צורך הולך וגובר במומחיות מתאימה למתן שירותים מתאימים לזקנים ובניהול מותאם של הטיפול בגיל השלישי ע"י גרונטולוגים. קורס זה מתמקד במהות ובחשיבות של הערכת צרכים בזקנה. בקורס נלמד ונתרגל מה כוללת הערכת צרכים בזקנה החל מהמשתנים הרלוונטיים שיש להעריך דרך שלב ביצוע ההערכה וההתרשמות ועד בניית תכנית עבודה. ניתן דגש על הסתכלות כוללת על צרכיו ורצונותיו של הזקן.

ד"ר ניר שלו

זיכרון עבודה בזקנה אופיינית ופתולוגית

בקורס נלמד על זיכרון עבודה - מעמודי התווך של המערכת הקוגניטיבית. זיכרון עבודה הוא זיכרון לטווח קצר המאפשר שימור פעיל של כמות מידע מוגבלת המשמשת אותנו בעת ביצוע מטלה. נלמד להבחין בין זיכרון עבודה לבין מערכות זיכרון ויכולות קוגניטיביות אחרות באמצעים התנהגותיים ופיזיולוגיים. בהמשך, נדון בקשר שבין זיכרון עבודה לבין זקנה, ירידה קוגניטיבית, והפרעות נוירולוגיות.

ביולוגיה של הזקנה

תופעות ועקרונות הביולוגיה של הזקנה והזדקנות של המערכות הספציפיות בגוף.

עם סיום הלימודים, הבוגרים והבוגרות שלנו ממשיכים בדרכם המחקרית באקדמיה, שואפים להשתלב בסגל האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה ותורמים לקידום הידע בתחומם. הכישורים והניסיון שרכשו במהלך לימודיהם מכשירים אותם להוביל פרויקטים מחקריים חדשניים ולהנחות את הדור הבא של חוקרים. רבים מבוגרינו מתחילים את דרכם כחוקרים פוסט-דוקטורט במוסדות מובילים בארץ ובעולם, צוברים ניסיון בינלאומי ומרחיבים את רשת הקשרים המקצועית שלהם. לצד הקריירה האקדמית, חלק מהבוגרים משלבים את מומחיותם בתעשייה, בייעוץ, או בתפקידי מפתח במגזר הציבורי והפרטי ומיישמים את הידע האקדמי לפתרון אתגרים מעשיים.

אז איך מתקדמים?

1

בחירת
תואר

»

בוחרים את התואר שמעניין אותך. אפשר יותר מאחד!

2

סיכויי
קבלה

»

נעזרים במחשבון סיכויי הקבלה כדי לוודא שזה מעשי

3

הרשמה
לתואר

»

נרשמים לתארים שמעניינים אותך לפי עדיפויות

4

סטטוס
קבלה

»

עוקבים אחר סטטוס הקבלה באזור האישי

לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך

רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור

אפשר לדבר איתנו

הצוות המקסים שלנו עומד לרשותך.

להשתתף בימים פתוחים

ללמוד יותר ולקבל את כל התשובות שצריך.

או סתם לבקר

להתייעץ ולהתרשם מהקמפוס היפה שלנו.

מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (: