לימודי תואר שני בסיעוד עם התמחות בטיפול תומך (M.A.)
בתוכנית לתואר שני בסיעוד בשילוב עם מגמה בטיפול תומך, אנו מקדמים מחקר ופרקטיקה בתחום הטיפול התומך, ומכשירים אחים ואחיות למומחיות קלינית בטיפול פליאטיבי. התוכנית מעניקה תואר שני בסיעוד ואת הבסיס האקדמי הנדרש להתמחות בתחום, ומאפשרת לבוגרים לגשת למבחן הממשלתי למומחיות בסיעוד בתחום טיפול תומך. חשוב לציין כי תעודת המומחיות עצמה מוענקת על ידי משרד הבריאות, בכפוף לעמידה בתנאים נוספים.
הכירו את הצוות שלנו






לקבלה למסלולים עם תזה ומסלול ללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון בסיעוד או בתחום אחר ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ תעודת אח/ות מוסמכ/ת
דרישות נוספות:
∙ מילוי שאלון אישי ממוחשב באתר החוג לסיעוד, הכולל ניתוח מאמר אקדמי ובחינת יישומו בפרקטיקה הסיעודית
∙ ראיון אישי
∙ ניסיון שנתיים בתחום
תנאים ייחודיים להתמחות זו:
- השתלמות מוכרת רלבנטית (קורס על בסיסי) בתחומים הבאים: אונקולוגיה, גריאטריה, טיפול מוגבר בחולה הגריאטרי.
- מועמדים המעוניינים ללמוד בתכנית, אך סיימו קורס על בסיסי בתחומים אחרים מאונקולוגיה, גריאטריה או טיפול מוגבר בחולה הגריאטרי, מתבקשים לפנות למזכירות החוג.
- נדרש ניסיון ועיסוק לפחות שנתיים בתחום.
- נדרש ראיון קבלה.
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 38 שעות שבועיות סמסטריאליות.
מסלול ב’ עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 42 שעות שבועיות סמסטריאליות בנוסף הסטודנטים ייעברו פרקטיקום בהיקף של 6 שעות שבועיות סמסטריאליות.
דוגמאות לקורסים

סוגיות בחקר הכאב
כאב הינו תחושה אישית רב ממדית ומורכבת, קשה למדידה ולכימות ע"י מונחים פיזיולוגיים וקריטריונים אובייקטיביים. מורכבות הכאב נובעת משילוב גורמים ביולוגים-פיזיים המפעילים את מסלולי הכאב והמשפיעים על העברת המידע העצבי למערכות מוחיות גבוהות, ומגורמים המעורבים בתהליך העיבוד המרכזי של כאב כגון אספקטים רגשיים וקוגניטיביים. למרות ההתקדמות העצומה שחלה בהבנת הפיזיולוגיה של הכאב בבע"ח ובבני אדם, נותרו השונות הבין אישית הגדולה בתפיסת הכאב כמו גם הנטיה הבלתי אחידה לפתח תסמונות כאב פתלוגיות והתגובה המשתנה למניפולציות אנלגטיות בלתי מוסברות. בקורס זה ייבחנו: )1( סוגיות העוסקות בהבנת מורכבות הכאב בבני אדם במצבי כאב שונים )אקוטי וכרוני( כמו גם במצבים בריאים ללא כאב )2( מחקרים הבודקים סוגיות אלה תוך מתן דגש על מיומנות של חשיבה ביקורתית )3( שיטות וכלים שנעשה בהם שימוש מחקרי ודרכי הסקת המסקנות. תכנים סוגי כאב, כלים ושיטות לאומדן כאב, גורמים המשפיעים על השונות הבינאישית בתפיסת כאב, כיצד חוקרים כאב.

התערבויות המבוססות על ראיות ממחקרים
במסגרת הקורס הסטודנטים יכירו את עקרונות ה – (EBP (Practice based-Evidence והתרומה של EBP לפרקטיקה הטיפולית במקצועות הבריאות השונים. הסטודנטים יפתחו יכולת לגשר בין ידע מתקדם בשיטות מחקר ושימוש בכלי מחקר שונים, לבין קבלת החלטות קליניות ו/או שיקומיות. הסטודנטים יכירו היבטים ארגוניים ופרופסיונאליים שונים המשפיעים על יישום, הפצה, והטמעה של EBP בפרקטיקה. • במסגרת הקורס הסטודנטים יפתחו: .1 יכולת לנסח שאלות קליניות ו/או שיקומיות שניתנות למענה ע"י EBP .2 יכולת לאתר ולשלוף מידע עדכני ורלוונטי המבוסס על ראיות מחקריות .3 יכולת להערכה ביקורתית של המידע.

פיתוח מדיניות ליצירת ארגונים חסונים
הקורס עוסק בתחום פיתוח המדיניות לצורך יצירת ארגונים חסונים. הקורס יקנה ידע מקיף ברמה התיאורטית והפרקטית לגבי פיתוח מדיניות בריאותית בכלל ויצירת ארגונים חסונים בפרט. הקורס שם דגש על חוסן אישי וחוסן ארגוני, הן ברגיעה והן בחירום. הסטודנטים ידונו על האופן בו מדיניות בריאות משפיעה על החוסן הארגוני ברמה המקומית, ברמה הלאומית וברמה הבינלאומית. מטרות הקורס: .1 להקנות למשתתפים שפה, ידע, מיומנויות ותפיסת עולם, לגבי פיתוח מדיניות בריאות בכלל וארגונים חסונים בפרט. .2 לספק למשתתפים פורום לדיון בנוגע למדיניות בריאות, פיתוחה, הטמעתה וההשלכות שלה ברמות שונות ובאוכלוסיות שונות.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
התוכנית מעניקה מספר מלגות לסטודנטים במסלול המחקרי, בהתאם להתקדמותם במחקר.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים במגוון מסגרות טיפול. ניתן להשתלב במחלקות לטיפול תומך, הוספיס, יחידות לטיפול בית ומרכזים רפואיים. תחומי העיסוק כוללים טיפול ישיר בחולים במצבים מורכבים, ליווי משפחות, והדרכת צוותים. עם השלמת דרישות משרד הבריאות וקבלת תעודת מומחיות, אפשר להתמקד בטיפול תומך מתקדם, בפיתוח תוכניות טיפול, ובהובלת תהליכי שיפור איכות הטיפול במסגרות השונות.
אז איך מתקדמים?
לא יושב לך בול?
יש לנו כמה תכניות דומות שיכולות לעניין אותך
רוצה ללמוד עוד? אנחנו כאן כדי לעזור
מתלבטים או רוצים לשמוע קצת יותר? תשאירו כמה פרטים ונשתמע (:
